Streljački klub Kustošija


ŠKOLA STRELJAŠTVA:

Ponedjeljak, srijeda i petak:

08:30 - 11:00
15:00 - 18:00STRELJAČKI SAVEZI


OPREMA I ORUŽJE


KALENDAR NATJECANJA

« Svibanj 2024 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
  • 2024-5-12, 0:00
    Memorijal Sertić VK disciplina
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

12.05.-memorijal Sertić VK
08.-09.06.-PZ ISSF MK sen
15.-16.06.-PZ SMK s/j/k
22.-23.06.-PH ISSF MK sen
29.-30.06.-PH SMK j/k
06.-07.07.-PH SMK senEU projekt:
"Budi moja podrška"


NAŠI SPONZORIPostanite prijatelji našeg kluba,

Još od daleke 1950. godine prošlog stoljeća, osnovan je streljački klub koji okuplja Vašu djecu svih uzrasta koja su spremna upustiti se u šport i športska natjecanja.

Danas je šport još više dobio na važnosti jer djecu odvlači sa ceste od pošasti modernog doba - poroka kao što je alkohol, cigarete, prostitucija i droga. Za streljaštvo nisu važni samo mirna ruka i sigurno oko. Streljaštvo je kompleksan sport koji razvija koncentraciju, smirenost i preciznost u izvršavanju zadataka, reflekse i druge pozitivne psihičke osobine osobnosti važne za razvoj budućeg zdravog člana našeg društva.

Od 1992. godine, naš streljački klub promijenio je ime u Streljački klub "KUSTOŠIJA". Ali to nije bila jedina promjena u tom klubu. Te godine vratili su se nekadašnji članovi kluba da kao uspješni poslovni i iskusni ljudi pomognu da se klubu vrati nekadašnja slava i čast da u svojim redovima imaju iskusne strijelce-reprezentativce.

Uz pomoć iskusnih trenera i njihovih mladih pomoćnika u tome su i uspjeli, a spomenut ćemo samo da smo do ove godine osvojili 350 odličja na nacionalnom programu i 125 odličja na međunarodnom programu. Streljački klub "KUSTOŠIJA" pretvorio se u pravi "rasadnik" vrhunskih strijelaca Hrvatske. Od 1992. godine naš je klub stvorio 20 strijelaca III kategorije - vrhunskih sportaša Hrvatske od kojih su osmero sa više ili manje uspjeha nastupali za reprezentaciju Hrvatske na velikom broju Europskih i svjetskih natjecanja. To su vaša djeca Zagreba, djeca vaših sugrađana. Danas su to mladi koje susrećete na cesti, pozdravljate se sa njima, a možda i ne znate za njihove sportske uspjehe. Da spomenem samo neke od tih strijelaca koji su osvojili najviše medalja za naš Klub: RENATO HORVAT, BRANIMIR BORŠIĆ, GORAN FABRIO, MARIO SAČER, MARIO GAZIĆ, ANA PASARIĆ, STJEPAN VRATARIĆ, ANTONIJA MAŠIĆ, KRISTINA MOHR, IVANA TURKOVIĆ, SANJA KRIZMANIĆ, LIDIJA ŠTEFANČIĆ, DRAGANA LIPOVAC, TOMISLAV LAZIĆ, KATARINA GULIJA, KRISTINA KAROL, DARIJA HODAK, RENATA PERIŠIĆ, MARTINA VINTER, KATARINA SINKOVIĆ, MATEA DRAVINSKI, JOSIP SPORIŠ, KRUNOSLAV ČEPUH, DRAGUTIN CURK, TOMISLAV NOVINC, HRVOJE VINOVRŠKI-PENTEK, DAMIR TJEŠINSKI, IGOR PODHRAŠKI, LUCIJAN GRGIĆ, FILIP MATIJEVIĆ, GABRIJELA TUFEKOVIĆ, LEA PALIĆ, VALENTINA GUSTIN, IVAN ZOBEC, NATALIJA SUDAR, FRANKA ŠKRLEC, IVAN JURKOVIĆ, VJEKOSLAV TOMIĆ, JOSIP HADŽIEGRIĆ,VIKTOR LOVRO DUNAJ, VANJA BOBOTIĆ, LANA SKELEDŽIJA, NIVES RUŽIĆ, IRA KOVAČEVIĆ, TIHANA URH i drugi. Iza ovih navedenih strijelaca dolaze još sedamnaest-ero djece koje ćemo nabrojati za godinu dana.

Streljaštvo je, za one koji ne znaju, sport koji zahtijeva opremu i rekvizite koji se ne proizvode u Hrvatskoj, a da bi naši strijelci bili ravnopravni s ostalim hrvatskim i svjetskim strijelcima, ta im je oprema i rekviziti neophodna za njihov svakodnevni rad u trenažnom procesu i na natjecanjima. Za nabavu svih potrebnih rekvizita, opreme i streljiva ne bi bila moguća da u financiranju kluba nisu učestvovali i članovi kluba te roditelji sportaša.

Gradski i Državni sport je spao na financiranje osnovnih aktivnosti klubova i sportova, tako da se za vrhunske sportaše u "malim sportovima", među koje spadamo i mi, jedva nađe koja kuna. Ta su sredstva jedva dostatna za pokrivanje osnovnih režijskih troškova rada, a da o nekim većim zahvatima niti ne razmišljamo.

Zato Vas molimo ako ste u mogućnosti da nam pomognete u donaciji financijskim sredstvima da djecu školujemo u športskom duhu i da ih odvojimo od svih vrsta poroka našeg doba.

U nadi da će te nam prihvatiti našu zamolbu i daljnjoj suradnji iskreno Vam zahvaljujemo.


S poštovanjem,

Predsjednica SK "Kustošija"
Branka Trzun-Makek