Streljački klub Kustošija


ŠKOLA STRELJAŠTVA:

Ponedjeljak, srijeda i petak:

08:30 - 11:00
15:00 - 18:00STRELJAČKI SAVEZI


OPREMA I ORUŽJE


KALENDAR NATJECANJA

« Svibanj 2024 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
 • 2024-5-12, 0:00
  Memorijal Sertić VK disciplina
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

12.05.-memorijal Sertić VK
08.-09.06.-PZ ISSF MK sen
15.-16.06.-PZ SMK s/j/k
22.-23.06.-PH ISSF MK sen
29.-30.06.-PH SMK j/k
06.-07.07.-PH SMK senEU projekt:
"Budi moja podrška"


NAŠI SPONZORI


Arhiva članaka - 2019


Zagrebačke nade i prijatelji 2019, Zagreb

Rekordi padaju.

Ovog vikenda „srušeno” je više rekorda. Snježana Pejčić je na natjecanju u Beogradu pogodila novi državni rekord u gađanju zračnom puškom na 10m i time preuzela čast državne rekorderke od naše Valentine Gustin koja sad ponovno ima izazov vraćanja državnog rekorda u svoje vlasništvo (bez pritiska :-) ).
Čestitamo Snježana!!

Na našem 22. po redu turniru za najmlađe strijelce „Zagrebačke nade i prijatelji” također su postavljeni rekordi:
- nastupio je rekordan broj djece
- rekordan broj prijavljenih klubova
- rekordan broj država koje su nastupile
- pojeden je rekordan broj krafni

Kad se organizira turnir potpuno volonterski onda je najveća nagrada zadovoljstvo tog velikog broja najmlađih natjecatelja i njihovih trenera i pratnji. Sav stres i umor pretvara se u sreću i zadovoljstvo, a sve u skladu s predstojećim blagdanima. Naravno da je sve to ostvarivo uz maksimalnu podršku dobrih ljudi koji su volontirali (Antun, Gita, Robi, Darko, Natalija, Kristina, Damir..... naravno Djed Mraz) kao i sponzora koji nas podržavaju, prije svega Carl Walther GmbH, a uz njih Advans Adria d.o.o., Obala grupa, Zagrebački streljački savez, pekarna Klasje, Maras d.o.o., Sparta gym i naravno Bistro Ponikve koji se svake godine pobrinu za fenomenalan ručak.

Velika borba i promjene u poretku iz grupe u grupu kao i činjenica da je nagrade uručio Djed Mraz uz dobru atmosferu kroz cijeli dan detalji su koji su obilježili ovo natjecanje s kojeg su svi otišli s osmijehom na licu, a nama je to najvažnije. Dojam s natjecanja možete pomalo uhvatiti kroz galeriju fotografija.

Vidimo se dogodine!

 • Rezultati Zagrebačke nade i prijatelji

 • 2.kolo 1B Hrvatske lige, Zagreb

  Evo ga... krenula je... stižu sve bolji rezultati naše Valentine.
  U drugom kolu 1.B lige u Zagrebu 17.11.2019. Valentina je izjednačila državni (svoj) rekord u gađanju zračnom puškom na 10m od 628,5 krugova.
  Bravo Valentina !

  Uz Valentinu, zapažen rezultat postigla je i Maja Kuzman u zračnom pištolju na 10m pogodivši 553 kruga, rezultatom kojim je najavila povratak među najbolje juniorke Hrvatske nakon nekoliko lošijih rezultata.
  Bravo Majo !


  Međunarodni turnir Salona DC Open, Solin

  Od 08. do 10.11.2019. godine u Solinu je održan 17. međunarodni turnir Salona DC Open u gađanju zračnim oružjem. Na natjecanju je prisustvovala naša članica Valentina Gustin koja je ovim natjecanjem otvorila svoju sezonu.
  Prvi dan natjecanja Valentina je nastupila u disciplini MIX TEAM gdje je u paru s Borna Petanjek predstavljala reprezentaciju Hrvatske. U prvoj kvalifikacijskoj rundi par je pogodio 619.1 krug, te 415.5 krugova u drugoj kvalifikacijskoj rundi nakon koje su zajedno osvojili brončanu medalju.
  Drugog dana natjecanja Valentina je nastupila u disciplini 10 m zračna puška za žene. U kvalifikacijama je Valentina ostvarila ulazak u Finale s pogođena 626.4 kruga. Nakon vrlo napetog Finala, Valentina je osvojila 6.mjesto.
  Zadnjeg dana natjecanja, naša natjecateljica ponovno je sudjelovala u istoj disciplini, te je u kvalifikacijama sa 523.7 krugova osigurala ulazak u Finale gdje je ponovno osvojila 6. mjesto, te završila natjecanje u Solinu.

  Čestitamo Valentini na ostvarenim rezultatima i želimo joj još bolje rezultate u nastavku sezone !


  Prvenstvo Zagreba za seniore ISSF program i Kup HSS-a, Zagreb

  Prava berba medalja bila je na prvenstvu Zagreba i Kupu HSS-a koji se održao u nedjelju 03.02.2019.g. na streljani "Vrapčanski potok".

  Naš trener Tomislav je nakon dugo vremena uzeo pištolj u ruke i pogodio odličan rezultat od 564 kruga s kojim je osvojio srebrnu medalju, a zajedno sa Darkom Horvatićem i Damirom Tješinskim seniori su osvojili ekipno treće mjesto.
  Maja Kuzman je ponovno odradila dobar meč i sa 555 krugova osvojila srebrnu medalju. Uz Maju gađale su Sanja Soldo i Anamarija Lazić te su djevojke zajedničkim radom osvojile ekipno treće mjesto.

  Naši dečki u disciplini zračne puške Luka Šintić, Luka Dimović i Dominik Odak su zajedno osvojili ekipno treće mjesto. Djevojke u istoj disciplini su zlatno odradile. Natalija Sudar je pogodila visoki rezultat od 614,4 kruga i osvojila brončano mjesto, a Valentina Gustin joj je pravila društvo na zlatnoj poziciji.
  Djevojke su zajedno sa Kristinom Matasić postale ekipne Prvakinje Zagreba.

  Čestitke svima !


  25. međunarodno natjecanje Ruše 2019, Slovenija

  Ovog vikenda od 11.-13.01.2019. godine održalo se jubilarno 25. međunarodno natjecanje Ruše. Moramo pohvaliti domaćine jer je organizacija bila odlična. Cijelo natjecanje je bilo u živom prijenosu. Na ovom vrlo jakom natjecanju dolazili su strijelci iz svih država pa čak iz Rusije i Japana.

  Prvog natjecateljskog dana nastupila je naša Valentina Gustin sa svojim kolegom Bornom Petanjek iz SD Končar Zagreb 1786. u disciplini mix team i poslije vrlo borbenog Finala osvojili srebrnu medalju.

  ČESTITAMO !!!

  Drugi natjecateljski dan, subota, u disciplini zračnog pištolja nastupila je Maja Kuzman i pogodila vrlo dobar rezultat od 553 kruga. U Finalu je Maja osvojila osmo mjesto. U disciplini zračne puške Kristina Matasić je pogodila odličan rezultat od 602,8 krugova, dok je Valentina napokon prešla u prave strijelce ( :-) ) te je sa pogođenom nulom u četvrtoj seriji pogodila 611,9 krugova. Na kraju smo se svi dobro nasmijali te je pao dogovor da će zadnji dan natjecanja biti najbolji.

  Zadnji dan natjecanja, nedjelja. Sve tri djevojke su dale sve od sebe, borile su se od početka do kraja i ostvarile svoj dogovor. Maja je sa rezultatom od 558 krugova pogodila svoj osobni rekord i „B” normu za Europsko prvenstvo 2019, Kristina je pogodila 603,2 kruga te isto ostvarila svoj osobni rekord, a Valentina je sa rezultatom od 623,3 kruga ušla u Finale. U Finalu je atmosfera bile odlična, prijenos uživo, najbolji navijači, ogromna napetost i borba do samog kraja. Ni jedna djevojka u Finalu nije popuštala te je bilo vrlo jakih pogodaka, a pogodak 10,9 se ponavljao nekoliko puta što je atmosferu u publici još više „užarilo”. Naša Valentina je gađala odlično te nije davala velike prilike da joj se netko približi. Valentina je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju sa samo 0,5 kruga zaostatka za prvom Andreom Arsović.

  Valentina, Kristina i Maja su pokazale da su djevojke opet najbolje te da će se dečki morati malo više potruditi.

  BRAVO DJEVOJKE SAMO TAKO !!!


  Trzin Cup 2019, Slovenija

  U subotu 05.01., naši mladi strijelci nastupili su na svom prvom natjecanju u 2019. godini. Na međunarodnom natjecanju u Trzinu, Sloveniji sa Streljačkom udrugom Zagreba predstavljali su reprezentaciju Grada Zagreba.

  U disciplini zračne puške za juniore/ke nastupili su Kristina Matasić, Luka Šintić i Luka Dimović.
  Iako su sva tri strijelca bila umorna od sportskih priprema, dobro su gađali kvalifikacijski meč. U ekipnom plasmanu reprezentacija Grada Zagreba je imala odličnu ekipu od tri Luke. Luka Šintić, Luka Dimović i Luka Šimičić iz streljačkog kluba „Sopot” su zajedničkim trudom osvojili treće mjesto.

  U disciplini zračnog pištolja za juniorke nastupila je Maja Kuzman. Maja je vrlo dobro gađala u kvalifikacijskom meču pa je ušla kao peta u Finale.
  Od početka Finala Maja se odlično držala te iako je koncentracija popustila samo na jedan trenutak, Maja nije odustala od daljnje borbe te je na kraju osvojila brončanu medalju.

  ČESTITAMO SVIMA !!!