Streljački klub Kustošija


ŠKOLA STRELJAŠTVA:

Ponedjeljak, srijeda i petak:

08:30 - 11:00
15:00 - 18:00STRELJAČKI SAVEZI


OPREMA I ORUŽJE


KALENDAR NATJECANJA

« Svibanj 2024 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
 • 2024-5-12, 0:00
  Memorijal Sertić VK disciplina
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

12.05.-memorijal Sertić VK
08.-09.06.-PZ ISSF MK sen
15.-16.06.-PZ SMK s/j/k
22.-23.06.-PH ISSF MK sen
29.-30.06.-PH SMK j/k
06.-07.07.-PH SMK senEU projekt:
"Budi moja podrška"


NAŠI SPONZORI


Arhiva članaka - 2018


Međunarodni turnir Christmas Cup i Grand Prix Osijek, 2018

15. i 16.12.2018. u Osijeku se održalo međunarodno natjecanje Christmas Cup i Grand Prix Osijek, a na kojem su nastupile naše dvije djevojke, Valentina Gustin u disciplini 10m zračna puška i Maja Kuzman u disciplini 10m zračni pištolj.

Prvog natjecateljskog dana obje djevojke su odradile odlične rezultate u kvalifikacijskom meču što je rezultiralo ulaskom u Finale, Valentina visokih 627,1 krug u kategoriji seniorki, a Maja 547 krugova u kategoriji juniorki. Za Maju ovo je bio prvi nastup u Finalu u kojem se vrlo dobro držala te je na kraju osvojila 5. mjesto. U Finalu zračne puške, Valentina je dobro krenula ali na trenutak je koncentracija popustila i Valentina je osvojila 6. mjesto.

Drugog natjecateljskog dana Maja je nastupila u kategoriji seniorki te je sa vrlo dobrim rezultatom od 538 krugova zauzela 16. mjesto dok je Valentina ostvarila rezultat od 624,0 kruga i ponovno osigurala nastup u Finalu. Ovaj put koncentracija je bila na vrhuncu jer je Valentina sa Finalnim rezultatom od 251,2 kruga osvojila prvo mjesto i postavila novi državni Finalni rekord u zračnoj pušci za seniorke.

ČESTITAMO DJEVOJKAMA NA ODLIČNIM REZULTATIMA !!!


Zagrebačke nade i prijatelji 2018, Zagreb

Na streljani Vrapčanski potok u subotu 08.12.2018.g. naš je Klub, uz pomoć Streljačke udruge Zagreba i Grada Zagreba organizirao 21. turnir Zagrebačke nade i prijatelji.
Turnir je otvorio naš počasni predsjednik Ivan Lazić, a otvaranje su uveličala djeca (14-15 god.) iz potpuno drugačije škole gitare "El Musicante" koja su nas obradovala svojim talentom u sviranju gitare i pjevanju.

Iako je tijekom većine dana padala kiša to nije spriječilo strijelce da dođu na turnir, pa se tako ove godine u prijateljskoj i veseloj atmosferi okupilo 18 klubova s natjecateljima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Kadeti i kadetkinje 2003. godište i mlađi natjecali su se u disicplinama 10m zračna puška i pištolj, a dok su jedni gađali, drugi su uživali u toplim krafnama dobrodošlice iz pekarne Klasje.
Uz tople krafne, na natjecanju su mladi sportaši (a i njihovi treneri i pratnje) uživali i u hrani pripremljenoj od vrsnih majstora kuhinje Bistroa Ponikve pa tako nitko nije kući otišao gladan.

Najuspješnijima na ovom natjecanju medalje i nagrade uručili su predsjednik SK "Kustošije" Zlatko Malbašić, tajnica Streljačke udruge Zagreba Višnjica Kvesić, dopredsjednik Streljačke udruge Zagreba Antun Sudar i počasni predsjednik Ivan Lazić.
Ove godine djevojke su pokazale da su najbolje, jer glavne nagrade, zračnu pušku Hammerli AR20 Silver za najbolji rezultat u disciplini zračna puška osvojila je Budić Tea iz SK Lokomotiva-Rijeka sa rezultatom od 204,3 krugova što je isto tako bio i rekord turnira, a zračni pištolj Hammerli AP20 osvojila je Sćuri Sara iz SK Brežice sa rezultatom od 186 krugova.
Glavne nagrade osigurao je Carl Walther GmbH.

ČESTITKE SVIMA!!!

Zahvaljujemo svima koji su i ove godine svojim donacijama obogatili nagrade pobjednika u streljačkim disciplinama te volonterima na njihovu trudu u provođenju natjecanja.

Carl Walther GmbH
Grad Zagreb
Tom-Tom sport d.o.o.
JSB
Agropošta
Turistička zajednica Grada Zagreba
Energetika servis
Pekarna Klasje

 • Rezultati Zagrebačke nade i prijatelji

 • Walther Youth Cup i Grand Prix Smederevo 2018, Srbija

  U subotu i nedjelju 24. i 25. studenog 2018. godine u Smederevo, Srbija, održalo se tradicionalno međunarodno natjecanje u kategoriji kadeta i juniora(U16, U18, U20).

  Walther Youth Cup i Grand Prix Smederevo je jedno od najjačih međnarodnih natjecanja za mlade strijelce. Kao i svake godine organizacija domaćina je bila odlična, a atmosfera u sportskom duhu. Nastupili su strijelci iz 8 zemalja, a ove godine u organizaciji Streljačke udruge Zagreba strijelci zagrebačkih klubova predstavljali su svoj Grad Zagreb. U toj skupini su se našla i naša četiri mlada strijelca, u disciplini 10m zračna puška Kristina Matasić, Luka Šintić i Luka Dimović i u disciplini 10m zračni pištolj Maja Kuzman.

  Već prvog natjecateljskog dana naši strijelci su ostvarili odlične rezultate, a naša je Maja osvojila svoju prvu medalju s međunarodnog natjecanja. Maja je s rezultatom od 544 kruga osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

  BRAVO MAJO!

  Naši strijelci su i drugog natjecateljskog dana ostvarili lijepe rezultate, a Maja je bila na korak do Finala osvojivši 9. mjesto što je odličan plasman u ovom trenutku. Vjerujemo da će naši mladi strijelci dalje nastaviti još bolje trenirati da sljedeće godine budu još spremniji.

  ČESTITAMO SVIMA !


  2. turnir Olimpijskih nada, Dubrava, Vrbovec, 2018

  U subotu i nedjelju 10.-11. studenog 2018. godine, održao se 2. turnir Olimpijskih nada u gađanju zračnim oružjem ISSF programa.

  Prvog natjecateljskog dana nastupili su naši juniori/ke u disciplini 10m zračne puške, Luka Šintić, Luka Dimović, Dominik Odak i Kristina Matasić. Na kraju natjecanja koje je bilo vrlo napeto, Luka Šintić je sa 591,4 kruga osvojio 3. mjesto u mlađim juniorima, a Kristina Matasić koja je na ovom natjecanju pogodila svoj osobni rekord od 603,5 krugova osvojila je treće mjesto u kategoriji juniorki i prvo mjesto u kategoriji mlađih juniorki.

  Drugog natjecateljskog dana u disciplini zračnog pištolja nastupila je naša juniorka Maja Kuzman.
  Maja je pogodila vrlo dobar rezultat od 534 kruga i osvojila srebrnu medalju u kategoriji juniorki te srebrnu medalju u kategoriji mlađih juniorki.

  ČESTITKE LUKI, KRISTINI I MAJI!


  1. turnir Olimpijski nada, Zagreb, 2018

  Na streljani „Vrapčanski potok”, 21. listopada 2018. godine održalo se natjecanje 1. turnir Olimpijskih nada. Na natjecanju su nastupili juniori Luka Šintić, Luka Dimović, Dominik Odak, Lovro Benc, Leo Ćirković i juniorke Kristina Matasić i Maja Kuzman.

  Iako su svi strijelci dobro gađali i dali sve od sebe, samo je Maja uspjela sa svojim osobnim rekordom od 546 krugoza osvojiti medalju.
  Maja je u disciplini zračnog pištolja zauzela prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji starijih i mlađih juniorki.

  ČESTITAMO MAJA !


  XII. Turnir povodom Dana Općine i Dana obrane Nuštar, 2018

  U subotu 06.10.2018. godine u Streljačkom Klubu „Nosteria” Nuštar održalo se tradicionalno natjecanje povodom Dana Općine i obrane Nuštar.
  U kategoriji kadeta nastupili su Luka Dimović, Lovro Benc, Dorijan Fiedler, Leo Ćirković i Goran Mačkala, a u kategoriji juniora Luka Šintić, Kristina Matasić i Maja Kuzman.
  U disciplini zračne puške Luka Šintić je pogodio vrlo dobar rezultat od 391,5 krugova i osvojio brončanu medalju, Luka Dimović je sa 386,1 krug isto osvojio brončanu medalju ali u kategoriji kadeta, a Kristina je sa svojim osobnim rekordom od 400,8 krugova osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki. U ekipnom plasmanu kod discipline zračne puške Šintić, Dimović i Matasić su zajedničkim trudom osvojili drugo mjesto i srebrni pehar.
  Kod discipline zračnog pištolja u kategoriji kadeta Leo je osvojio brončanu medalju, dok je Goran na četvrtom mjestu osvojio drvenu medalju. S time da je Maja bila jedina juniorka, gađala je s juniorima te pogodila odličan rezultat od 363 kruga i osvojila srebrnu medalju.

  ČESTITAMO SVIMA !!!


  Prvenstvo Hrvatske za juniore 25m, 50m MK ISSF program, Osijek 2018

  Sa ostvarenom normom na Prvenstvu Zagreba, Maja Kuzman je ovu subotu 07.07.2018.g. po prvi puta nastupila na Prvenstvu Hrvatske u disciplini 25m pištolj u kategoriji juniorki, a koje se održalo na streljani "Pampas" u Osijeku.

  Iako je Maja imala vrlo malo treninga, trud i rad koji je uložila na svakom od njih se isplatio jer je na natjecanju pogodila svoj osobni rekord od 522 kruga i osvojila zlatnu medalju i naslov PRVAKINJE HRVATSKE !

  ČESTITAMO MAJA !!!


  Prvenstvo Hrvatske MK serijska puška, kadeti i juniori, Zagreb 2018

  Na streljani „Vrapčak” 30.06. i 01.07.2018. održalo se natjecanje u gađanju 50m serijskom malokalibarskom puškom za kadete-kinje i juniore-ke. Za naš klub nastupili su kadeti Luka Dimović, Lovro Benc, kadetkinja Ana Škrtić i juniori Luka Šintić i Patrik Gotal.

  Prvog natjecateljskog dana u disciplini 20 ležeći Luka Dimović je pogodio 166 krugova i zauzeo 9. mjesto, Lovro Benc sa 147 krugova 24. mjesto, dok je Ana Škrtić sa pogođenih 166 krugova ušla u Finale kao osmo plasirana i ostala na osmom mjestu. U juniorskoj disciplini 3x20 Luka Šintić je ušao kao šesti u Finale i zadržao svoju poziciju na šestom mjestu.

  Drugog natjecateljskog dana u disciplini 3x10 Luka Dimović je u kvalifikacijskom meču pogodio 247 krugova te je ušao kao drugi u Finale, a nakon vrlo napete borbe uspio je zadržati svoju poziciju osvojivši srebrnu medalju i naslov Viceprvaka Hrvatske! U juniorksoj disciplini 40 ležeći i jedan i drugi Luka su ušli u Finale, a nakon Finala Luka Š. je zauzeo šesto mjesto dok je Luka D. zauzeo osmo mjesto.
  U ekipnom plasmanu Luka i Luka su zajedno sa Patrikom osvojili treće mjesto od sedam ekipa.

  ČESTITAMO SVIM NATJECATELJIMA !!!


  Prvenstvo Zagreba 25m,50m MK ISSF program, juniori i seniori, Zagreb 2018

  Na streljani Vrapčanski potok 23. i 24. lipnja 2018. održalo se Prvenstvo Zagreba u disciplinama 25m i 50m MK ISSF program za juniore-ke i seniore-ke. U disciplini 50m pištolj slobodnog izbora, naš senior Darko Horvatić je sa pogođenih 467 krugova osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

  Naša juniorka Maja Kuzman, kojoj je ovo bio prvi nastup u disciplini 25m pištolj, pogodila je vrlo dobar rezultat od 489 krugova te u kategoriji seniori bila na četvrtom mjestu,a u kategoriji juniorki je osvojila zlatnu medalju i naslov prvakinje Zagreba.

  ČESTITKE DARKU I MAJI !!!


  Prvenstvo Zagreba SMK za kadete i juniore, 2018

  Na novouređenoj streljani Maksimir ovog vikenda 16.-17.06.2018. održalo se prvenstvo Zagreba u gađanju 50m serijskom malokalibarskom puškom za kadete i juniore.

  Za naš Klub nastupili su kadeti Luka Dimović, Lovro Benc i Noa Hrupec, kadetkinja Ana Škrtić, te juniori Luka Šintić i Patrik Gotal.

  Prvog natjecateljskog dana u disciplini 20 ležeći u pojedinačnom plasmanu Luka Dimović je sa 161 krugom ušao u Finale nakon kojeg je osvojio 4 mjesto. Za Nou i Lovru ovo je bilo prvo natjecanje u gađanju SMK puškom. Noa je pogodio 137 krugova, a Lovro 132 kruga. U ekipnom plasmanu dečki su bili na šestom mjestu. Ana je pogodila 154 kruga u istoj disciplini te nakon Finala osvojila 7. mjesto. Ako kažemo da smo bili „desetkovani” ozljedama ovi su rezultati sasvim pristojni.
  U disciplini trostava 3x20 u kategoriji juniora, Luka D. je osvojio zlatnu medalju, Luka Š. srebrnu medalju, a Patrik brončanu medalju. Sasvim OK. :-)

  BRAVO SVIMA !!!

  Drugog natjecateljskog dana prva disciplina je bila za kadete, trostav 3x10 u kojoj je Luka Dimović pogodio 248 krugova te nakon borbenog Finala zadržao svoju poziciju na prvom mjestu. Ana Škrtić je sa pogođenih 182 kruga ušla kao osmo plasirana u Finale te ostala na osmom mjestu. Uz ozljedu, ponovno, sasvim pristojno.
  U kategoriji juniora, disciplina 40 ležeći, Luka Dimović je sa 343 kruga osvojio još jednu medalju ali ovog puta srebrnog sjaja. Patrik i Luka Š. su imali isti broj krugova 340, ali je Patrik imao bolju zadnju seriju i osvojio brončanu medalju.
  U ekipnom plasmanu dečki su osvojili prvo mjesto i zlatni pehar.

  ČESTITAMO SVIMA!!!


  Finale Kupa Hrvatske, Solin, 2018

  U nedjelju 03.06.2018. godine u Solinu se održalo Finale Kupa Hrvatske u gađanju zračnom oružju ISSF programa.

  Ovo je jedno od najjačih natjecanja u streljaštvu u Hrvatskoj, a u disciplini 10m zračna puška nastup su ostvarile naše dvije članice Valentina Gustin i Natalija Sudar dok je Kristina Matasić nastupila samo u ekipnom plasmanu.
  U pojedinačnom plasmanu Natalija je sa 605,5 krugova zauzela 15. mjesto, a Valentina sa 621,2 kruga je ostvarila ulazak u Finale. Valentina u Finalu nije imala puno sreće te je ovoga puta zauzela 5. mjesto.
  U ekipnom plasmanu zajedničkim trudom Natalija, Valentina i Kristinom su osvojile drugo mjesto i srebrni pehar.

  ČESTITAMO CURE !


  8. turnir povodom dana Općine Veliko Trgovišće, 2018

  U Velikom Trgovišću se ovog vikenda 21.04.2018. održao turnir u gađanju zračnom puškom i pištoljem povodom dana Općine Veliko Trgovišće.

  U disciplini zračne puške Luka Dimović, Lovro Benc i Noa Hrupec su odlično odgađali meč te su zajedno u ekipnom plasmanu osvojili treće mjesto dok je Luka Dimović u pojedinačnom plasmanu osvojio četvrto mjesto i drvenu medalju koja se po prvi put dijelila.
  U disciplini zračnog pištolja, Leo Ćirković je osvojio zlatnu medalju, a Goran Mačkala srebrnu medalju.

  ČESTITAMO SVIMA !


  Liga osnovnih škola i prvenstvo Zagreba za kadete i kadetkinje, SZP, Zagreb 2018

  Liga osnovnih škola SUZ-a natjecanje je od 5. kola na kojem nastupaju djeca iz zagrebačkih osnovnih škola, a ove nedjelje 15.04.2018.g. je održano zadnje kolo na kojem su dodijeljene medalje, pehari i diplome najuspješnijima.

  U ukupnom plasmanu LOŠ SUZ-a u disciplini serijske zračne puške naši kadeti su osvojili ekipno peto mjesto, a u disciplini zračnog pištolja ekipno četvrto mjesto. U ukupnom pojedinačnom plasmanu Luka Dimović je osvojio brončanu medalju, a u kategoriji mlađih kadeta Borna Rašperger u disicplini zračnog pištolja je osvojio srebrnu medalju.

  Osim navedenih kadeta ove sezone na ligi su nastupili: Dorijan Fiedler, Goran Mačkala, Lovro Benc, Noa Hrupec, Jan Livančić, Vedad Bećirović, Vedran Mačkala, Nikola Sredanović, Ana Škrtić i Leo Ćirković.

  Prvenstvo Zagreba u gađanju serijskom zračnom puškom održalo se istog dana. Nakon kvalifikacijskog meča Luka Dimović, Lovro Benc i Ana Škrtić su ušli u Finale u kojem su osvojili Dimović četvrto mjesto, Lovro, kojemu je ovo bilo prvo Finale, sedmo mjesto, a Ana Škrtić nakon vrlo napetog Finala koje je dovelo do raspucavanja, osvojila je šesto mjesto nakon otpucanog četvrtog dodatnog hica. U ekipnom plasmanu s Dimovićem nastupili su Noa Hrupec i Dorijan Fedler koji su zajedno zauzeli drugo mjesto od šest ekipa.

  Streljački klub Kustošija se uvijek ponosi s svojim kadetima i kadetkinjama ne samo zbog ostvarenih rezultata nego i zbog njihova pristojnog ponašanja na natjecanjima, čuvanja klupske opreme te međusobnog pomaganja.

  POHVALJUJEMO I ČESTITAMO SVIM STRIJELCIMA ZA OSTVARENE REZULTATE I ULOŽENI TRUD!


  Prvenstvo Zagreba ISSF program za kadete i kadetkinje, Zagreb

  U subotu 14.04.2018. održalo se Prvenstvo Zagreba za kadete i kadetkinje u gađanju 10m zračnom puškom i zračnim pištoljem.

  U disciplini zračne puške Lovro Benc je odgađao svoj osobni rekord od 175,3 kruga i osvojio srebrnu medalju,a Noa Hrupec u istoj disciplini je osvojio brončanu medalju. U ekipnom plasmanu Lovro Benc, Noa Hrupec i Dorijan Fedler su zajedničkim radom osvojili ekipno prvo mjesto. U disciplini zračni pištolj, naši kadeti u sastavu Leo Ćirković, Goran Mačkala i Borna Rašperger su odgađali vrlo dobar rezultat i u ekipnom plasmanu osvojili su prvo mjesto i naslov prvaci Zagreba.

  ČESTITKE SVIMA !!!


  5.kolo 1A i 1B Hrvatske lige i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore,ISSF program, Malinska 2018.

  Natjecanje se održalo 17. i 18.03.2018. u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Malinska-Dubašnica, Bogovići.

  U disciplini 10m zračna puška, Valentina Gustin je u kvalifikacijskom meču odradila 627,4 kruga i ostvarila ulazak u Finale prvenstva Hrvatske. Finale nažalost nije išlo kako je trebalo te je Valentina zauzela osmo mjesto. U ekipnom plasmanu uz Valentinu bile su seniorke Natalija Sudar i Kristina Matasić koje su isto tako odlično odgađale kvalifikacijski meč te su djevojke zajedničkim trudom osvojile zlatno prvo mjesto. Uz to Valentina je i ove godine imala najbolji rezultat u 1.A i 1.B Hrvatskoj Ligi kod discipline 10m zračna puška seniorke, ostvarivši rezultat od 628,5 krugova na 4. kolu 1B Hrvatske lige.

  ČESTITKE SVIMA !!!