Streljački klub Kustošija


ŠKOLA STRELJAŠTVA:

Ponedjeljak, srijeda i petak:

08:30 - 11:00
15:00 - 18:00STRELJAČKI SAVEZI


OPREMA I ORUŽJE


KALENDAR NATJECANJA

« Svibanj 2024 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
  • 2024-5-12, 0:00
    Memorijal Sertić VK disciplina
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

12.05.-memorijal Sertić VK
08.-09.06.-PZ ISSF MK sen
15.-16.06.-PZ SMK s/j/k
22.-23.06.-PH ISSF MK sen
29.-30.06.-PH SMK j/k
06.-07.07.-PH SMK senEU projekt:
"Budi moja podrška"


NAŠI SPONZORI


Arhiva članaka - 2017


VELIKI DAN HRVATSKOG SPORTA 2017.

Tradicionalna svečanost Hrvatskog olimpijskog odbora "Veliki dan hrvatskog sporta" ove godine se održala u srijedu 20. prosinca u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin.Svečanost je obilježila proglašenje najboljih hrvatskih sportašica i sportaša te trenera.

Na ovom velikom događaju za najuspješniju žensku ekipu izabrana je Hrvatska streljačka reprezentacija u sastavu Snježana Pejčić, Valentina Gustin i Marta Zeljković. Djevojke su zajedničkim snagama u disciplini 10m zračna puška na Europskom prvenstvu osvojile srebrno odličje u ekipnom plasmanu, a na istom natjecanju Snježana Pejčić postala je Europska prvakinja s postavljenim novim europskim rekordom u zračnoj pušci.

ČESTITAMO DJEVOJKE !!!


ZAGREBAČKE NADE I PRIJATELJI 2017

Ove snježne subote 09.12.2017.g. na streljani Vrapčanski potok naš je Klub, uz pomoć Streljačke udruge Zagreba, organizirao jubilarni 20. turnir Zagrebačke nade i prijatelji.

Turnir je otvorio naš počasni predsjednik Ivan Lazić, a otvaranje su uveličala djeca (14-15 god.) iz potpuno drugačije škole gitare "El Musicante" koja su nas obradovala svojim talentom u sviranju gitare i pjevanju.

Iako je cijeli dan padao snijeg to nije spriječilo strijelce da dođu na turnir, pa su se tako ove godine u prijateljskoj i veseloj atmosferi okupila 22 kluba sa 81 natjecateljem iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Kadeti i kadetkinje 2002. godište i mlađi su se natjecali u disicplinama 10m zračna puška i pištolj te dok su jedni gađali, drugi su uživali u toplim krafnama dobrodošlice od pekmeza i čokolade iz Pekarne Perjavica.

Nakon potrošene energije u natjecanju mladi sportaši (a i njihovi treneri i pratnje) uživali su u hrani pripremljenoj od vrsnih majstora kuhinje Bistroa Ponikve pa tako nitko nije kući otišao gladan.

Najuspješnijima na ovom natjecanju medalje i nagrade uručili su predsjednik SK "Kustošije" Zlatko Malbašić, član Izvršnog odbora Streljačke udruge Zagreba Damir Tješinski, suosnivač SK "Kustošija" g. Žvan Marijan, počasni predsjednik Ivan Lazić i naša olimpijka Valentina Gustin.

Glavne nagrade, zračnu pušku Hammerli AR20 Silver za najbolji rezultat u disciplini zračna puška osvojila je Antolić Dorotea iz H.A.Š.K. Mladost sa rezultatom od 203,6 krugova, a zračni pištolj Hammerli AP20 osvojio je Tokić Marko iz SK Nosteria Nuštar sa rezultatom od 177 krugova. Glavne nagrade osigurao je Carl Walther GmbH.

ČESTITKE SVIMA!!!

Zahvaljujemo se svima koji su i ove godine svojim donacijama obogatili nagrade pobjednika u streljačkim disciplinama.

Carl Walther GmbH
Tom-Tom sport d.o.o.
JSB
Agropošta
INA d.d.
Turistička zajednica Grada Zagreba
Energetika servis
Pekarna Perjavica


Salona DC Open, Solin 2017

Na međunarodnom turniru Salona DC Open održanom u Solinu od 04.-05.11.2017.g. na kojem su ove godine nastupili strijelci iz osam zemalja Europe, u snažnoj konkurenciji seniorki Valentina Gustin je osvojila 2. mjesto od 54 natjecateljice.
Nakon pogođenih 415,2 kruga u osnovnom meču, ušla je u Finale i u vrlo napetoj i gustoj borbi za medalju izborila je srebrno sa samo 0,4 zaostatka za prvim mjestom.

ČESTITAMO!


Prvenstvo Hrvatske MK serijska puška, kadeti-kinje, Rijeka 2017

Zadnje natjecanje u ovoj sezoni za naše najmlađe strijelce bilo je održano u Rijeci i možemo reći da su se naporni treninzi isplatili.

Prvog dana održala se disciplina 20 ležeći gdje su naše kadetkinje Tea Toplak, Kristina Matasić i Ana Škrtić odlično odgađale kvalifikacijski meč i zajedničkim radom osvojile broncu u ekipnom plasmanu. Kod kadeta Luka Šintić i Luka Dimović su ušli u Finale gdje se Šintić s osmog mjesta popeo na šesto, a Dimović s petog mjesta na treće te osvojio brončanu medalju u pojedinačnom plasmanu.
U ekipnom plasmanu Luka i Luka zajedno s Patrikom Gotalom su osvojili drugo mjesto.

Drugog dana održala se disciplina trostav 3x10 koji se gađa u klečećem, ležećem i stoječem stavu. Nastavkom dobrog rada Luka Šintić i Luka Dimović su nakon kvalifikacijskog meča ponovno ušli u Finale. U kojem je Šintić branio svoje prvo mjesto i na kraju osvojio zlato i naslov prvaka Hrvatske, Dimović s četvrtog mjesta izborio treće te osvojio brončanu medalju, a zajedno s Patrikom dečki su osvojili ekipno prvo mjesto.

ČESTITAMO CURAMA I DEČKIMA !


Prvenstvo Hrvatske ISSF program, kadeti i kadetkinje, 2017

U subotu 06.05.2017. u Solinu je bilo održano Prvenstvo Hrvatske ISSF programa za kadete i kadetkinje.

Kadeti Luka Šintić, Luka Dimović i Filip Ljubenko ponovno su odgađali odličan kvalifikacijski meč gdje je Luka Š. sa 198,4 kruga ušao u Finalno gađanje i osvojio šesto mjesto, Filip srušio svoj osobni rekord od 187,3 kruga, a zajedno s Lukom D. koji je odgađao 188,2 kruga osvojili su drugo mjesto od devet ekipa.

Od kadetkinja normu za nastup na ovom natjecanju ispunile su Tea Toplak koja je sa 187,6 krugova oborila svoj osobni rekord i Ana Škrtić koja je bila naš najmlađi strijelac i odgađala vrlo dobrih 170,8 krugova.

ČESTITAMO SVIM STRIJELCIMA!


Prvenstvo Hrvatske SZP za kadete i kadetkinje, 2017

U Finalnoj hali na streljani Vrapčanski potok ovu nedjelju održalo se prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za kadete i kadetkinje. Za nas ponovno uspješno.

Naši kadeti Luka Šintić, Luka Dimović i Filip Ljubenko su odgađali odličan kvalifikacijski meč i osvojili treće mjesto od dvadeset i tri ekipe.
U pojedinačnom plasmanu Luka Šintić je ušao kao četvrtoplasirani u Finalno gađanje gdje je bila velika napetost i borba do samog kraja. U raspucavanju za drugo i treće mjesto pogođenom dodatnom desetkom Luka je osvojio srebrnu medalju i naslov viceprvaka Hrvatske.

Kadetkinje Tea Toplak, Ana Škrtić i Kristina Matasić odlično su gađale kvalifikacijski meč u kojem su Tea i Kristina postavile svoj novi osobni rekord.

ČESTITIAMO SVIM NATJECATELJIMA NA OSTVARENIM REZULTATIMA, A POSEBNO NAŠIM MALIM VELIKIM SPORTAŠIMA NA NJIHOVIM OSTVARENJIMA!


Liga osnovnih škola i prvenstvo Zagreba za kadete i kadetkinje, SZP, Zagreb 2017

Liga osnovnih škola SUZ-a natjecanje je od 5. kola na kojem nastupaju djeca iz zagrebačkih osnovnih škola, a ove nedjelje 02.04.2017.g. je održano zadnje kolo na kojem su dodijeljene medalje, pehari i diplome najuspješnijima.

U ukupnom plasmanu LOŠ SUZ-a u disciplini serijske zračne puške Luka Šintić, Luka Dimović i Filip Ljubenko su zajedničkim radom osvojili ekipno drugo mjesto, a kadetkinje Tea Toplak, Ana Škrtić i Kristina Matasić ekipno treće mjesto. U ukupnom pojedinačnom plasmanu Luka Šintić je osvojio zlatnu medalju.

Osim navedenih kadeta ove sezone na ligi su nastupili: Kristijan Hriberski, Dorijan Fiedler, Goran Mačkala, Lovro Benc, Patrik Gotal, Marko Mužević, Noa Ćavar, Marko Milković, Helena Habijanec i Lana Baričević.

Prvenstvo Zagreba u gađanju serijskom zračnom puškom održalo se istog dana. Nakon kvalifikacijskog meča Luka Šintić i Luka Dimović i ove, kao i prošle, godine imali su isti rezultat od 183 krugova te su zajedno ušli u Finale u kojem su osvojili Dimović drugo mjesto, a Šintić treće mjesto. U ekipnom plasmanu s Dimovićem i Šintićem nastupio je i Filip Ljubenko koji je s rezultatom od 175 krugova postavio svoj osobni rekord i zajedno su dečki zauzeli prvo mjesto.
Kod ekipe djevojčica Tea Toplak, Ana Škrtić i Kristina Matasić su zajedničkim snagama osvojile treće mjesto.

Streljački klub Kustošija se uvijek ponosi s svojim kadetima i kadetkinjama ne samo zbog ostvarenih rezultata nego i zbog njihova pristojnog ponašanja na natjecanjima, čuvanja klupske opreme te međusobnog pomaganja.

POHVALJUJEMO I ČESTITAMO SVIM STRIJELCIMA ZA OSTVARENE REZULTATE I ULOŽENI TRUD!


Prvenstvo Zagreba ISSF programa za juniore i juniorke, 2017.

U nedjelju 12.03.2017. održalo se Prvenstvo Zagreba na kojem je nastupilo 12 naših strijelaca.

U disciplini zračne puške Viktor Lovro Dunaj, Luka Šintić i Luka Dimović osvojili su ekipno drugo mjesto, a Viktor Lovro je u pojedinačnom plasmanu postavio svoj osobni rekord od 608,3 kruga i osvojio srebrnu medalju.
Naše članice Natalija Sudar, Sara Gospočić i Ana Škrtić u ekipnom plasmanu su osvojile treće mjesto dok je Natalija s rezultatom od 403,9 krugova osvojila zlatnu medalju i naslov prvakinje Zagreba u disciplini 10m zračna puška.

U disciplini zračnog pištolja, juniorke Ivana Vinković, Gea Seifert i Nives Ružić su odlično gađale svoj meč i osvojile ekipno prvo mjesto. U pojedinačnom plasmanu Ivana je s rezultatom od 362 kruga osvojila zlatnu medalju i naslov prvakinje Zagreba, a Gea s jednim krugom manje srebrnu medalju.

ČESTITKE SVIMA !


Europsko prvenstvo zračnim oružjem, Maribor, 2017.

Od 06. do 12.03.2017. u Mariboru održalo se Europsko prvenstvo u gađanju zračnim oružjem u seniorskim i juniorskim kategorijama.

Četvrtog natjecateljskog dana nastupila je naša Valentina Gustin u disciplini 10m zračna puška u kategoriji seniorki. Valentina je s odličnim rezultatom od 415,5 krugova osvojila 11. mjesto od ukupno 80 natjecateljica, a zajedničkim su snagama, Valentina Gustin, Snježana Pejčić i Marta Zeljković osvojile ekipno srebro na Europskom prvenstvu. Na istom natjecanju Snježana Pejčić postala je Europska prvakinja.

ČESTITKE CURAMA !


Nesvakidašnja potpora Klubu

Valentina Gustin, djevojka koju često hvalimo, divimo se njezinom borbenošću, upornim radom, nevjerojatnom voljom da prelazi sve zadane prepreke i na kraju postiže vrhunske rezultate, no njezinim iznenađenjima nema kraja. Valentina je u zadnje dvije natjecateljske sezone osvojila tri Walther zračne puške od kojih je dvije poklonila Streljačkom klubu "Kustošija".

"Još od samog početka 2009. godine pa sve do danas, Streljački klub "Kustošija" mi je pružio maksimalnu potporu i potrebne uvjete prema svojim mogućnostima, da postanem ono što danas jesam - OLIMPIJKA. U mojim najtežim trenucima dali su mi podršku, kao što su se zajedno sa mnom veselili i slavili svaki moj novi uspjeh. Želim da i mlađe generacije ovog kluba rastu uz iste uvjete kao što sam imala i ja.", rekla je Valentina.

U ovom trenutku njima će gađati aktualni kadetski prvak Hrvatske u serijskoj MK pušci, Luka Dimović, i brončani s istog Prvenstva, Luka Šintić. Na kraju smo dobili i simpatičnu situaciju: Luka i Luka gađaju s Walther i Walther.

HVALA TI VALENTINA OD SRCA !!!


5.kolo 1A i 1B Hrvatske lige i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore,ISSF program, Brezje 2017.

Natjecanje se održalo 18. i 19.02.2017. u sportskoj dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu u Pleškovcu.
Prvog natjecateljskog dana bio je nastup u disciplini zračna puška. Naš junior Dunaj Viktor Lovro odgađao je 602,1 krug i zauzeo 20. mjesto od ukupno 41 natjecatelja.

Natalija Sudar, juniorka, oborivši svoj osobni rekord u kvalifikacijskom meču od 407,8 krugova ušla je u Finale Prvenstva Hrvatske. U Finalu Natalija je zauzela osmo mjesto. Iako se odlično držala tu su bile prisutne starije i iskusnije natjecateljice, a jedna od njih je bila i njezina kolegica Valentina Gustin, kojoj je ovo prva godina seniorskog staža. Valentina je u kvalifikacijskom meču odradila 414,2 kruga, a s Finalom od 248,7 krugova osvojila je prvo mjesto i naslov prvakinje Hrvatske. Uz to Valentina je imala najbolji rezultat u 1A i 1 B Hrvatskoj Ligi kod discipline 10m zračna puška juniorke, 416,4 kruga je ostvarila na nastupu 3. kola 1A Hrvatske lige.

Drugog natjecateljskog dana bio je nastup u disciplini zračni pištolj. Normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske za seniore/ke, ispunile su naše tri juniorke Ivana Vinković, Gea Seifert i Nives Ružić. Od ukupno 33 natjecateljice u kvalifikacijskom meču Nives je odgađala 341 krug i zauzela 28.mjesto, Gea s 358 krugova je zauzela 16. mjesto, a Ivana je sa 363 kruga odgađala svoj osobni rekord što je bilo 2 kruga manje od rezultata potrebnog za ulazak u Finale.

ČESTITKE SVIMA !!!


GRAND PRIX RUŠE 2017.

Juniorski staž završila je pobjedom na međunarodnom turniru u Smederevu, a tako je započela i svoj seniorski staž pobjedom na Grand Prixu u Rušama.

U kvalifikacijama zračna puška žene, Valentina Gustin pogodila je 416,6 krugova dok je u vrlo uzbudljivom Finalu u zadnjem hicu osvojila prvo mjesto s pogođenih 247,9 krugova.

Uz Snježanu Pejčić i Sandru Pavlić osvojila je i ekipno prvo mjesto s 1246,5 krugova.

Odlična atmosfera i live streaming natjecanja te zaista vrhunski rezultati obilježili su ovogodišnji Grand Prix Ruše.

ČESTITKE VALENTINI !!!