Streljački klub Kustošija


ŠKOLA STRELJAŠTVA:

Ponedjeljak, srijeda i petak:

08:30 - 11:00
15:00 - 18:00STRELJAČKI SAVEZI


OPREMA I ORUŽJE


KALENDAR NATJECANJA

« Svibanj 2024 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
  • 2024-5-12, 0:00
    Memorijal Sertić VK disciplina
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

12.05.-memorijal Sertić VK
08.-09.06.-PZ ISSF MK sen
15.-16.06.-PZ SMK s/j/k
22.-23.06.-PH ISSF MK sen
29.-30.06.-PH SMK j/k
06.-07.07.-PH SMK senEU projekt:
"Budi moja podrška"


NAŠI SPONZORI


Arhiva članaka - 2014


Godišnja skupština SK "Kustošija" 2014.g.

Izborna Skupština streljačkog kluba "Kustošija" održana je 29. prosinca 2014.g.. Izabran je novi/stari Predsjednik, Ivica Lazić, kojeg je predložio Izvršni odbor u istom sastavu koji je Skupština SK Kustošija i prihvatila.
Osim izbora novih Tijela kluba, dodijeljene su i nagrade, sada već tradicionalnog Božićnog turnira SK Kustošija (kojeg gađaju članovi kluba), kao i zahvalnice prijateljima kluba koji nam pomažu pružiti uvjete u kojima naši strijelci ostvaruju svoje najbolje rezultate. Svečanom događaju nazočili su i visoki uzvanici kao što su predsjednik UŠR "Veteran 91" g. Alen Bartoš prof., predsjednik HSSOI g. Mario Sačer, predsjednik UIR Zagreb g. Zlatko Bočkal prof., pukovnik Krešimir Vrančić, te mnogi dragi gosti i prijatelji SK "Kustošija".

Nakon izbornog dijela Skupštine zahvalnice i posebna priznanja dobili su URIHO, UŠR Veteran 91, UIR Zagreb, Securus d.o.o., PBZ Card, HEP d.d., INA d.d., Point d.o.o., Kuhada d.o.o., Energetika servis, Foto Nana, OPG Švaić, Druga ekonomska škola Zagreb, prof. Branka Sačić, Ana Đikanović, Branka Trzun-Makek, Damir Tješinski, ravnatelj URIHO prof. Josip Držaić, predsjednik HSSG Mario Lušić, Lucijan Orlić, brigadir Ante Vučić, te pukovnik Krešimir Vrančić nakon čega smo se svi zajedno opustili i proveselili uz "iće, piće i glazbu".
Do slijedeće Skupštine ostaje nam naporno trenirati i marljivo prikupljati kvalitetne rezultate.
Ova 2015. godina je 65 godišnjica streljačkog Kluba Kustošija gdje ćemo nastojati slaviti kroz cijelu godinu i prikupljati financijska sredstva za uređenje cijele streljane kako bi na kraju godine mogli napraviti centralnu proslavu streljačkog kluba "Kustošija".


17.tradicionalni turnir Zagrebačke nade i prijatelji 2014

Na streljani SK "Kustošija" 13. prosinca 2014. održan je 17. kadetski turnir "ZAGREBAČKE NADE I PRIJATELJI" standard zračnom puškom i zračnim pištoljem za generacije rođene 1999. godine i mlađe. Na turniru se u prijateljskoj i veseloj atmosferi okupilo 15 klubova sa 50 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Najuspješnijima u ovom natjecanju medalje, nagrade i pehare za najbolji rezultat uručili su predsjednik streljačkog kluba "Kustošija" Ivica Lazić i dopredsjednik kluba Mario Sačer.

Ove godine pehare za najbolje rezultate osvojile su dvije djevojke. U disciplini zračne puške najbolja je bila Lončarić Lorena iz SK "Podravka" sa rezultatom od 192 kruga, a u disciplini zračnog pištolja najbolja je bila Ružić Nives iz SK "Kustošija" sa rezultatom od 178 krugova.

Bravo djevojke !!

Zahvaljujemo se i sponzorima koji su i ove godine svojim donacijama obogatili nagrade pobjednika u streljačkim disciplinama.

Pekarnica, JONA d.o.o.
Nikkela's Food
Tom-Tom sport d.o.o.
Agropošta

Turnir Zagrebačke nade i prijatelji - Bilten.


Salona DC Open, Split, 01.-02.11.2014.

Uz podršku našeg novog prijatelja kluba, Ina d.d., Valentina Gustin, najbolja juniorka Hrvatske u gađanju zračnom puškom, ponovno je pokazala svoju iznimnu kvalitetu.

Na međunarodnom turniru Salona DC Open održanom u Solinu od 01.-02.11.2014.g. na kojem su nastupili strijelci iz devet zemalja Europe, u snažnoj konkurenciji seniorki osvojila je 3. mjesto od 44 natjecateljice nakon pogođenih 414,3 u osnovnom meču, te vrlo borbenog Finala, što ju je svrstalo uz bok veličinama poput Snježane Pejčić ili Andree Arsović.

Otvaranjem sezone Valentina može biti zadovoljna pogotovo stoga što ima segmenata u kojima može biti još bolja i kvalitetno se pripremiti za EP 2015 u Arnhemu, Nizozemska.

Zahvaljujemo Ina d.d. na podršci za ostvarenje ovog nastupa.

ČESTITAMO!


51. Svjetsko prvenstvo ISSF, Granada, Španjolska 06.-20.09.2014.

U Španjolskoj Granadi održalo se 51. Svjetsko prvenstvo ISSF-a u disciplinama puške, pištolja i letećih meta. Hrvatska je na Prvenstvo poslala ukupno 25 strijelaca - 14 strijelca puškom, 8 strijelaca pištoljem te 3 strijelca u letećim metama (trap).
Ovo Svjetsko prvenstvo je označavalo i prvo natjecanje na kojem je moguće osvojiti kvote za Olimpijske Igre 2016. godine.

Nakon 3 Europska prvenstva (2012 Finska, 2013 Danska i 2014 Rusija) naša Valentina Gustin (1996.) nastupila je na svojem prvom Svjetskom prvenstvu, a uz nju su juniorsku reprezentaciju činile i Ivana Babić iz streljačkog društva "Podravka" koja je pogodila 412,2 kruga te zauzela 26. mjesto, te Marta Zeljković iz streljačkog društva "Dalmacijacement" koja je sa 411,2 kruga zauzela 33. mjesto od čak 84 natjecateljice koje su nastupile na ovom Prvenstvu. Naše su predstavnice Hrvatske odlično i ujednačeno gađale pa su osvojile visoko 6. mjesto od 19 ekipa.

Najbolja je bila naša juniorka Valentina Gustin. Iako Valentina, iz objektivnih razloga, nije uspjela pokazati svoju punu formu u kojoj se nalazi, sa rezultatom od 412,5 krugova i 2 kruga zaostatka za ulazak u finale, Valentina je osvojila 22. mjesto i ponovno pokazala da je najbolja juniorka u Hrvatskoj. Gledajući njene rezultate sa velikih natjecanja Valentina polako ali sigurno raste i razvija se u strijelca od kojeg se u budućnosti mogu očekivati i odličja sa Europskih i Svjetskih prvenstava. Vrlo veliko iskustvo i poticaj za naporne treninge dobila je u liku Snježane Pejčić koja je na ovom istom Prvenstvu osvojila srebrnu medalju i kvotu za Olimpijske Igre u Riu 2016.g. Biti prisutan prilikom takvih trenutaka neprocjenjivo je iskustvo za sportaša koji zna što želi i kojim putem ići do svog cilja. A Valentina to svakako jest.

Već po povratku iz Granade Valentina je ponovno u snažnom treningu kojim će se pripremiti za nadolazeće Finale EYL u Smederevu (03.-05.10.2014.) odnosno za novo Europsko prvenstvo u Nizozemskoj slijedeće godine.

ČESTITAMO!


Prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje u gađanju zračnim oružjem ISSF, Bjelovar 11.05.2014.

Ove godine prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje se održalo u Bjelovaru. U disciplini zračnog pištolja nastupile su naše tri kadetkinje Iva Koljaja, Ira Kovačević i Nives Ružić. Iva nije odradila najbolje kako inače može i sa 160 krugova je zauzela 11. mjesto. Ira sa samo par mjeseci treninga odradila je 167 krugova i zauzela 6. mjesto i ulazak u finale gdje je zadržala svoju poziciju dok je Nives sa svojih 171 krugom zauzela 3. mjesto i ulazak u finale gdje je isto kao i Ira zadržala svoju poziciju i osvojila brončanu medalju. U ekipnom plasmanu djevojke su osvojile 2. mjesto.

ČESTITAMO CURE!


Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke u gađanju zračnim oružjem, Osijek 29.03.2014.

Ove subote u Osijeku se održalo prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke u gađanju zračnim oružjem. Iz streljačkog kluba Kustošija 10 strijelaca je ostvarilo normu na prvenstvu Zagreba u pojedinačnom i ekipnom plasmanu. U zračnom pištolju naše tri kadetkinje Ružić Nives, Koljaja Iva i Kovačević Ira su sa odličnim mečom zauzele ekipno 4. mjesto od 8 ekipa, a Iva sa svojim osobnim rekordom od 358 krugova ušla je među prvih osam u finale. U finalu Ivi je dobro krenulo te je čak držala visoku poziciju na drugom i trećem mjestu ali tu je bilo puno iskusnijih juniorki te je Iva osvojila 5. mjesto u finalu što je svakako odličan rezultat

U zračnoj pušci naše juniorke Gabrijela Tufeković, Valentina Gustin i Natalija Sudar superiorno su, sa 20 krugova prednosti, osvojile ekipno 1.mjesto. Svu snagu SK Kustošije u zračnoj pušci za juniorke pokazale su Gabrijela i Valentina u najuzbudljivijem Finalu dana u kojem je Valentina vodila do zadnjeg hica, a Gabrijela ju je polako stizala, te na kraju odnijela pobjedu zahvaljujući mirnoći u shoot off-u. Iako je izgubila 1.mjesto Valentina je (kao i ostatak ekipe) suzama radosnicama, smijehom i veseljem Gabrijelinom uspjehu pokazala veliko zajedništvo koje vlada u streljačkom klubu Kustošija. Naporni i zahtjevni, te sustavni treninzi prilagođeni svakom strijelcu, usklađeni sa školskim i poslovnim obavezama, nagrađeni su ovakvim uspjehom.

Kakvi bi to sportaši bili da ne znaju proslaviti svoj uspjeh, pa se tako pjevalo i veselilo u kombiju i automobilu cijelim putem do Zagreba gdje je čekao šampanjac i palačinke članova koji nisu putovali s nama te roditelja koji su nas dočekali.

VELIKE I ISKRENE ČESTITKE CURAMA NA PREKRASNIM TRENUCIMA!


V. kolo 1.A i 1.B lige Hrvatske lige i Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, Vukovar

15. i 16.03.2014. u Vukovaru održano je posljednje kolo 1.A i 1.B Hrvatske lige u gađanju zračnom puškom i zračnim pištoljem te pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke. Streljački klub Kustošija je nastupio sa 16 svojih strijelaca te bio najmasovniji klub na natjecanju.

Prvog natjecateljskog dana nastupila je zračna puška. Ulazak u finale ostvarila su tri naša strijelca. Vanja Bobotić sa 613,7 krugova ušao je sedmi u finale no sreća ga nije pratila te je zauzeo sedmo mjesto. Tufeković Gabrijela kao juniorka sa 409,0 krugova ušla je osma u finale te se na kraju izborila za šesto mjesto. Valentina Gustin kao juniorka sa 413,9 ušla je druga u finale i na kraju se izborila za seniorsku brončanu medalju. Osim ostvarena 3 finala i osvojenom brončanom medaljom naša tri juniorke u zračnoj pušci Tufeković Gabrijela, Gustin Valentina i Sudar Natalija osvojile su prvo mjesto u ekipnom plasmanu.

Drugog natjecateljskog dana nastupio je zračni pištolj. Kod seniorki Skeledžija Lana sa 365 krugova osigurala je osmo mjesto i ulazak u finale. Iako finale nije krenulo najbolje Lana se borila i na kraju izborila visoku 4. poziciju. U ekipnom plasmanu naši seniori Lazić Tomislav, Majdandžić Anto i Podhraški Igor osvojili su drugo mjesto u ekipnom plasmanu.

ČESTITKE SVIM STRIJELCIMA!


Europsko prvenstvo zračnim oružjem, Moskva, Rusija 2014.

Od 26.02 do 06.03.2014. godine u Moskvi, Rusiji održalo se Europsko prvenstvu u gađanju zračnim oružjem. U prva četiri dana odvijale su se kvalifikacije za Olimpijske igre mladih (OIM) gdje je nastupila naša juniorka Valentina Gustin. Nakon prve serije Valentinina je pozicija bila na 30. mjestu, ali kako je išla dalje sigurnost joj je rasla te je sa odličnom zadnjom serijom ušla kao osmo plasirana u finale. U finalu nije išlo kako je trebalo ali je Valentina izborila 6. mjesto.

Dva dana nakon kvalifikacija za OIM gađao se meč za Europsko prvenstvo. U ekipi za juniorsku reprezentaciju u gađanju zračnom puškom nastupile su naše dvije juniorke Valentina Gustin i Gabrijela Tufeković zajedno s Ivanom Babić iz streljačkog kluba "Koprivnica". Kako su cure istrošile svoju snagu i koncentraciju u kvalifikacijama za OIM, u ekipnom plasmanu su zauzele 11. mjesto. U pojedinačnom plasmanu Valentina je kvalitetno odradila meč i osvojila 27. mjesto od 77 natjecateljki, a Gabrijela sa samo 4 kruga manje 46. mjesto.

ČESTITAMO CURE!