Streljački klub Kustošija


ŠKOLA STRELJAŠTVA:

Ponedjeljak, srijeda i petak:

08:30 - 11:00
15:00 - 18:00



STRELJAČKI SAVEZI


OPREMA I ORUŽJE


KALENDAR NATJECANJA

« Srpanj 2024 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6
  • 2024-7-6, 0:00
    Prvenstvo Hrvatske serijska MK puška seniori, Čakovec
7
  • 2024-7-7, 0:00
    Prvenstvo Hrvatske serijska MK puška seniori, Čakovec
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

12.05.-memorijal Sertić VK
08.-09.06.-PZ ISSF MK sen
15.-16.06.-PZ SMK s/j/k
22.-23.06.-PH ISSF MK sen
29.-30.06.-PH SMK j/k
06.-07.07.-PH SMK sen



EU projekt:
"Budi moja podrška"


NAŠI SPONZORI


Arhiva članaka - 2013


Godišnja skupština SK "Kustošija" 2013.g.

27. prosinca 2013.g. održana je Skupština SK Kustošija u sklopu koje su dodijeljene nagrade za Božićni turnir SK Kustošija, kao i nagrade za najbolja ostvarenja u 2013.godini. Svečanom događaju nazočili su i visoki uzvanici kao što su ravnatelj URIHO-a g. Josip Držaić, predsjednik UŠR "Veteran 91" g. Alen Bartoš, glavni tajnik SSZG g. Lazić Tomislav, predsjednik HSSOI g. Mario Sačer, predsjednik UIR Zagreb Zlatko Bočkal te mnogi dragi gosti i prijatelji SK "Kustošija".

U takvoj svečanoj atmosferi dodatno smo se razveselili kada su dodijeljene plakete Valentini Gustin za najbolja ostvarenja u 2013.g., Lani Skeledžiji za ostvarenu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama gluhih u Bugarskoj 2013.g. te Tomislavu Laziću za najboljeg trenera u streljačkom klubu "Kustošija" do danas.


16. tradicionalni kadetski turnir "ZAGREBAČKE NADE I PRIJATELJI"

Na streljani SK "Kustošija" 14. prosinca 2013. održan je 16. kadetski turnir "ZAGREBAČKE NADE I PRIJATELJI" ISSF, sa standard zračnom puškom i zračnim pištoljem za generacije rođene 1998. godine i mlađe. Na turniru se u prijateljskoj i veseloj atmosferi okupilo 15 klubova sa 53 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Najuspješnijima u ovom natjecanju medalje i nagrade sponzora uručili su tajnik streljačkog saveza Zagreba Tomislav Lazić prof., ispred Hrvatskog streljačkog saveza po ovlasti glavnog tajnika g.Dragutina Vrbeka tehnički delegat gđa. Brigita Zdenjak, a za najbolji rezultat u disciplini zračna puška i disciplini zračni pištolj pehare i poklon pakete uručio je predsjednik streljačkog kluba "Kustošija" Ivan Lazić.

Zahvaljujemo se sponzorima koji su i ove godine svojim donacijama obogatili nagrade pobjednika u streljačkim disciplinama.

Vincek slastičarnica
Dukat d.o.o.
GAZ d.o.o.
Agropošta

Bilten pogledajte ovdje.


22. Olimpijske igre gluhih, Sofija, Bugarska 2013.g.

Naša gluha članica Lana Skeledžija ove sezone je nastupila na 22. ljetnim Olimpijskim Igrama za gluhe, koje su se održavale u Sofiji, Bugarskoj. Uz Lanu se nalazio i njezin trener Tomislav Lazić koji ju je pratio i bodrio u obje natjecateljske discipline.

Lana je započela disciplinom 25m pištolj. Nakon preciznog dijela i pogođenih 283 kruga Lana je držala PRVO mjesto sa 5 krugova prednosti ispred aktualne Europske prvakinje i zlatne sa zadnjih Olimpijskih Igara za gluhe. U brzom dijelu Lana se držala odlično u prve dvije serije, ali onda su nastupile neke nesretne okolnosti (kvar na meti jedne pa potom i zastoj oružja druge natjecateljice) koje su uzrokovale dvije duže pauze i Lana je zbog neiskustva u takvim situacijama zadnjih 5 metaka odgađala iznimno loše. Ovim nastupom Lana je pokazala zašto se u nju ulažu znanje i vrijeme, pa smo svi skupa jako zadovoljni njenim prvim nastupom i kvalitetom koju je pokazala.

Nakon sjajnog otvaranja natjecanja na 25m, Lana Skeledžija ostvarila je fenomenalan uspjeh svoje kratke streljačke karijere. U disciplini 10m zračnim pištoljem u kvalifikacijama ostvarila je odličan rezultat od 373 kruga te ušla u finale kao najbolja sa 4 kruga prednost i pred Ruskinjom Valeriom Kladovikovom. Nakon Finala završila je na drugom mjestu i osvojila srebrnu Olimpijsku medalju. Možda se čini da je imala veliku prednost, no Ruskinja je prepuna iskustva za razliku od Lane,a svejedno je plakala nakon osvojenog zlata što pokazuje da se jako namučila osvojiti ga.

Lana je presretna i zahvaljuje svima koji su uložili i dio svog vremena u radu ili razgovoru s njom, te podršci za ove Olimpijske Igre.

Ovom srebrnom medaljom Lana je ostvarila povijesni uspjeh za streljaštvo gluhih osoba na Olimpijskim Igrama jer osvajanjem srebrne medalje postala je prva gluha natjecateljica koja je osvojila medalju u streljaštvu za gluhe osobe u povijesti Hrvatskog športskog saveza gluhih.

VELIKE ČESTITKE LANI I NJENOM TRENERU TOMISLAVU LAZIĆU!!!


Finale Kupa Hrvatske, Čakovec 2013.g.

Ovog vikenda 13.-14. travnja 2013.g, na streljani ŠSK "Čakovec" održano je finale Kupa Hrvatske. Prema rezultatima iz polufinala naših 8 strijelaca se plasiralo za ulazak u finale Kupa.

Prvog natjecateljskog dana u gađanju zračnim pištoljem izborili smo 2 finala. U ženskom pištolju Lana Skeledžija sa 366 krugova zauzela je osmo mjesto u finalu, dok je u muškom pištolju Tomislav Lazić sa 562 kruga zauzeo sedmo mjesto. Nakon napetog i iscrpljujućeg finala Tomislav Lazić ponovio je nastup sa polufinala i izborio zlatnu medalju na finalu Kupa. Ovim nastupom i osvajanjem prvog mjesta još jednom je dokazao svoju kvalitetu unatoč potpunom izostanku treninga.

Drugog natjecateljskog dana u gađanju zračnom puškom nastupile su naše tri juniorke u konkurenciji seniorki i osvojile peto mjesto u ekipnom plasmanu. Ovo im se nemože zamjeriti jer najmlađa Natalija Sudar nema dovoljno iskustva za ovako veliko i jako natjecanje. Naša već iskusna reprezentativka Valentina Gustin sa osnovnim mečom od 392 kruga zauzela je sedmo mjesto u finalu, ali "kakav trener, takav strijelac", Valentina se svojom upornošću izborila za kvalitetno finale, te je na kraju zauzela treće mjesto i brončanu medalju iza puno starijih i iskusnijih Snježane Pejčić i Tanje Perec. Zbog smanjenog broja treninga sa značnom puškom te priprema sa velikim i malim kalibrom, Valentina možda i nije zadovoljna rezultatom osnovnog meča, ali to samo pokazuje kvalitetu u koju se treba i dalje ulagati.

Samo veliki sportaši i kad "igraju" loše osvajaju medalje.

Bilten pogledajte ovdje.


Prvenstvo Zagreba SZP kadeti i kadetkinje, Zagreb 2013.g.

Na streljani u Domu sportova 07.04.2013.g. naši mladi strijelci nastupili su na zadnjem V. kolu Lige osnovnih škola, te na Prvenstvu Zagreba u gađanju serijskom zračnom puškom.

Ivan Jurković i Vjekoslav Tomić pokazali su svoju kvalitetu ulaskom u finale, Jurković zauzimajući prvo mjesto sa 186 krugova, a Tomić sa jednim krugom manje, drugo mjesto. Na trećem mjestu se našao Viktor Lovro Dunaj koji se ove sezone svojim vrijednim radom i treniranjem uzdigao i našao svoje mjesto uz Jurkovića i Tomića.

Nakon napetog finala te raspucavanja između Tomića i Dunaja za drugo mjesto, pojedinačni plasman se nije promjenio. Uz osvajanje prvog, drugog i trećeg mjesta dečki su osvojili i prvo mjesto u ekipnom plasmanu. Ovo je zadnja godina za Jurkovića, Tomića i Dunaja u kategoriji kadeta. Vjerujemo da će u svojoj juniorskoj karijeri dečki nastaviti sa svojim vrijednim radom i treniranjem.

U ukupnom plasmanu lige OŠ, Tomić je zauzeo prvo mjesto, a Jurković treće. Naša najmlađa članica kluba Tisaj Dora koja je ove sezone počela sa svojom streljačkom karijerom osvojila je svoju prvu medalju, drugo mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja.

SVIMA ČESTITAMO NA OSTVARENOM USPJEHU!


Prvenstvo Hrvatske juniori i juniorke, Malinska 2013.

Uz pratnju sponzora Energetika projekt d.o.o. i Gaz d.o.o. Valentina je ponovno učinaila "pravu stvar". Potvrdila je svoju visoku kvalitetu i u uzbudljivom Finalu prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke u gađanju zračnim oružjem ISSF programa osvojila naslov JUNIORSKE PRVAKINJE HRVATSKE!

Ponovno pogodivši 395 u osnovnom meču poslala je još jednom poruku da je nepravedno oštećena na Europskom prvenstvu na koje je putovala bez svojeg trenera iako je po rezultatima bila najbolja juniorka.
Tako motivirana, fokusirana i predana sportašica zaslužuje najveću moguću pažnju i ulaganje i SK "Kustošija" će i dalje činiti sve da joj omogući kvalitetne uvjete za napredak.
ČESTITKE VALENTINI!!!

Osim osvojenog naslova juniorske prvakinje, moramo se pohvaliti i sa ekipnim drugim mjestom kojeg su osvojile naše juniorke Tufeković Gabrijela, Sudar Natalija zajedno sa Valentinom Gustin u zračnoj pušci.
ČESTITKE PUŠKAŠICAMA!!!

Bilten pogledajte ovdje.


Europsko prvenstvo 2013., Odense (Danska)

Prvog natjecateljskog dana Europskog prvenstva u gađanju zračnim oružjem ISSF programa koje se održava u Odenseu, u Danskoj od 27.02. do 02.03.2013, naša Valentina Gustin gađala je svoj meč u zračnoj pušci. Nažalost, želja da se izbori finale ostala je ovaj put neispunjena. Osvojeno 39. mjesto svakako nije nešto što smo očekivali ali istovremeno smo ponosni na taj nastup jer je ipak izborila svoj drugi nastup na Europskom prvenstvu zaredom, a tek joj je 16 godina. Sam tijek meča doznat ćemo tek kad se Valentina vrati jer je i ovoga puta putovala na veliko natjecanje bez svojeg trenera.

Odlazak u Dansku sa statusom najbolje juniorke čiji rezultati dopuštaju nadu u Finalno gađanje trebalo bi biti dovoljno da joj HSS omogući podršku njenog trenera na natjecanju. Premda je bila sama bez trenera i pomoći, sa slabom prvom serijom, svoj veliki meč izborila je do kraja. Ovo Europsko prvenstvo nećemo gledati kao neuspjeh nego kao još jedan veliki uspjeh i jedno veliko iskustvo koje je naša Valentina stekla i koje će joj u budućnosti biti od velike pomoći.

Kako bi Valentina sama rekla: NIKAD PORAZ, SAMO LEKCIJA!

Čstitamo Valentini na borbenosti i želimo joj još puno Europskih i svjetskih prvenstava, svjetskih kupova i olimpijskih igara, kao i svih ostalih natjecanja za koja se svojim zalaganjem, voljom i trudom uspije izboriti.


Proglašenje najboljih strijelaca u 2012.

Prekrasnu priču koju svojim sustavnim treningom, velikom voljom i zalaganjem, a prije svega borbenošću, priča Valentina Gustin, jedna je od najljepših priča u povijesti SK "Kustošija". Kadetska prvakinja Hrvatske u serijskoj MK pušci, juniorska viceprvakinja Hrvatske u zračnoj pušci, ekipna seniorska viceprvakinja Hrvatske u zračnoj pušci, seniorska prvakinja Hrvatske u MK pušci, juniorska reprezentativka Hrvatske i osvajačica brončane medalje na Finalu Europske lige mladih. Osvajanje medalje na Finalu Europske lige mladih okrunjeno je 18. siječnja 2013. nagradom HSS-a za osvajanje Europske medalje. Unatoč kratkotrajnim problemima koji su normalni kod svakog sportaša, Valentina je odlučila i dalje pričati svoju, slobodno možemo reći bajku te se izborila za novi nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u Odenseu u Danskoj od 25.02. do 03.03.2013.

Naravno da svaki sportaš želi napredovati, osvajati medalje i dosezati najveća dostignuća, ali ovakvu lakoću, zrelost i snagu kojom to radi Valentina Gustin samo je užitak za gledati, od nje učiti i biti sretan poznavati ju kao i biti član istog kluba i imati priliku trenirati uz nju. Sve što svi ostali možemo je poželjeti joj da svoju priču priča još dugo godina kako bi i mi mogli osjetiti čari velikih natjecanja, bar kroz doživljaje naše Valentine.

Svojim uspjesima "natjerala" je svog trenera Tomislava Lazića da izađe na pozornicu Almeria centra i preuzme nagradu za trenerska postignuća u 2012. godini. On je nesebičnim trudom savjetima i znanjem zasigurno pomogao Valentini na njezinom putu iako to skromno prešućuje. Od srca im želimo da se tamo nađu i pri dodjeli nagrada za 2013. godinu.